Waarom jouw rol zo belangrijk is

Gezond worden doe je meestal niet met een toverpilletje in één dag....sommige pillen lijken direct te helpen, maar meestal is dat niet meer dan symptoombestrijding. Je pijn is wel even weg, maar de oorzaak niet. Om echt gezond te worden, moet je aan de slag. Ik help je met goed gekozen kruidenmiddelen, energetische therapie en adviezen over onder andere voeding, rust, beweging en eventueel dingen die naar voren komen over je levenspad, emoties, je persoonlijke groei.

Dat betekent dat je je kruidenmiddelen even trouw zult moeten slikken als je de antibiotica van je huisarts zou slikken, anders werkt het niet. Antibiotica werkt óók niet als je het niet precies volgens de voorschriften slikt. Soms duurt het enkele weken tot anderhalve maand voordat je kruiden werken. Dat is met veel reguliere medicijnen ook zo. Zowel reguliere medicijnen als kruidenmiddelen moeten worden afgesteld op jou en je lichaam moet zich erop instellen. Als je stopt met het innemen van een kruid voordat je de kans hebt gehad om resultaten te zien, is dat op zijn minst zonde van je tijd en geld. Als je even had doorgezet, wat het het waard geweest....

Ook healing, of energetische therapie, zul je moeten volhouden. Na een healing voel je je vaak rustiger en pijn verdwijnt geheel of gedeeltelijk. Dat betekent niet dat het klaar is. Vaak komt het weer terug als de oorzaak nog niet volledig is genezen. Bij chronische ziektes is het zelfs zo dat je het altijd zult moeten volhouden om er de voordelen van te blijven behouden. Om ervoor te zorgen dat je niet volledig afhankelijk wordt van mij, leer ik je om jezelf te healen. Het is dan wel van belang dat je dat ook daadwerkelijk doet!

Hetzelfde geldt uiteraard voor de adviezen over voeding, beweging, rust, etc. Je hoort zo vaak goede adviezen dat je misschien een beetje advies-moe bent geworden. Bovendien zijn leefadviezen vaak moeilijk op te volgen, om allerlei redenen. Ik geef je zoveel mogelijk adviezen die je makkelijk kunt inpassen in je leven, maar soms is het niet te voorkomen dat het roer radicaal om moet, zeker als je ernstig ziek bent. De adviezen die ik je geef, werken alleen als je ze permanent vol houdt. Als je darmen van binnen kapot zijn door een chronische overreactie op bepaalde voedingsmiddelen, dan moet je je per sé aan je voedingsvoorschriften houden, omdat een misstap kan betekenen dat je darmen weer van voren af aan ontstoken raken. Bewegen werkt niet als je er alleen aan denkt, of het uitstelt. Bewegen werkt alleen als je het doet... Ook rusten betekent niet dat je op de bank hangt en TV kijkt. Rusten is echt rusten en je moet er niet mee ophouden als het net zoveel beter met je gaat dat je weer in staat bent achter de rest van je leven aan te hollen. Dan ben je zo wéér ziek...

Om je te helpen gemotiveerd te blijven, je voortgang te controleren én om voortdurend onderzoek te doen naar mijn behandelmethoden, maak ik gebruik van metingen. Daarmee kunnen we in de gaten houden hoe het met je gaat. Zeker als je vooruitgang subtiel is en langzaam vordert, is het fijn om via de metingen te kunnen zien dat je wel degelijk vooruitgang boekt en dat het dus nog geen tijd is om op te geven! Wat we meten verschilt per klacht. Sommige dingen kun je zelf meten, of ik, sommige dingen laten we bij de huisarts of specialist periodiek controleren. Soms is er helemaal niets te meten, omdat ook reguliere diagnosemethoden tekort schieten. Dan maken we gebruik van pijncijfers, net als de fysiotherapeut bijvoorbeeld. Doordat we je vooruitgang meten, kunnen we het ook zien als een behandeling helemaal geen zoden aan de dijk zet. Dan stoppen we met de behandelingen. Dit is tot nu toe nog niet voorgekomen, maar ik sluit het niet uit.

Kun je je ertoe zetten om je behandeling vol te houden, zijn er buitengewone resultaten mogelijk. Je zult de zorg voor jezelf bovenaan moeten zetten en niet op moeten geven als het lang duurt of moeilijk is. Ik ben er voor om je daarbij te helpen, op alle gebieden waar ik veel vanaf weet, in samenhang met je reguliere behandeling(en). Dus wil je je schouders zetten onder je gezondheid? Maak een afspraak.