Traumaverwerking

In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en 's nachts in onze slaap nog pijn doen. Nachtmerries, flash-backs of onverklaarbare gevoelens van onrust, verdriet, woede of angst kunnen te maken hebben met traumatische ervaringen. Ook oude patronen, die gericht waren op zo goed en gezond mogelijk door een zware tijd heen te komen, kunnen ons in ons latere leven dwars gaan zitten en de relatie met onszelf en anderen bemoeilijken. Trauma kan aan de grondslag liggen van diverse lichamelijke klachten. Daarom kunnen deze vaak worden verlicht of zelfs geheel verdwijnen als je trauma wordt genezen.

Energetische traumabehandeling

Energetische traumabehandeling is een zachte, grondige manier om oude pijn los te maken en te helen. Ik heb jarenlange ervaring met deze healingmethode en heb al veel mensen mogen helpen met heftige, zeer heftige, maar ook milde trauma's. Energetische traumaverwerking is voornamelijk non-verbaal, hoewel dat niet betekent dat er helemaal niet gesproken wordt. Het betekent dat er rechtstreeks in je energieveld wordt gewerkt. Jij speelt hierin een belangrijke rol, maar een deel mag je overlaten aan het natuurlijke proces van je energieveld. De traumaverwerking voltrekt zich slechts gedeeltelijk bewust, maar voor, tijdens en direct na je behandeling leg ik uit wat er gebeurt, zodat je het kunt volgen.

Het is mogelijk dat een trauma bij energetische therapie 'vanzelf' los komt, waarna je er veel minder, of helemaal geen last meer van hebt, maar dit gebeurt niet altijd. Meestal is het een proces dat 'in laagjes' verloopt. Dit kan meer of minder tijd kosten. Bij energetische traumaverwerking is er tijd en ruimte voor je emoties, zonder dat je erdoor overweldigd hoeft te worden. De energetische therapie brengt rust en helpt de emoties verzachten.

EMDR

Soms blijft verwerking 'haken'. Een traumatische herinnering ondergaat geen verwerkingsproces. Je zou kunnen zeggen dat het dossier bovenop de stapel ligt en steeds niet wordt gearchiveerd. Met EMDR kun je deze verwerking alsnog op gang brengen.

Ik gebruik EMDR in diverse vormen tijdens sessies indien nodig. Je kunt ook kiezen voor een sessie zonder energetische therapie, maar alleen met EMDR.

Inbedding in je reguliere behandeling

Om energetische traumaverwerking toe te passen bij ernstige trauma's, is het noodzakelijk dat je reeds bij de huisarts, POH of de GGZ loopt of nog onder controle bent. Dit geldt voor alle ernstige psychische klachten. Bij mild trauma, waarvoor je ook geen huisarts had geraadpleegd als er geen energetisch aanbod was, kan energetische traumabehandeling worden toegepast zonder huisarts of GGZ. Blijkt tijdens de consulten bij mij je trauma toch niet zo mild, kan ik je alsnog terugverwijzen naar je huisarts voor reguliere behandeling. Dit betekent niet dat je bij mij niet meer welkom bent, het betekent alleen dat ik het belangrijk vind dat je niet zonder de ondersteuning van je huisarts of specialist blijft.

Combinatie energetische traumabehandeling - reguliere behandeling

Energetische traumabehandeling is een uitstekende aanvulling op je reguliere behandeling, of behandeling bij een niet-regulier coach. Bij je regulier behandelaar of je coach krijg je bijvoorbeeld gesprekken, EMDR of psychomotorische therapie. Bij deze therapievormen kan veel los komen. Energetische therapie kan deze 'storm' helpen verzachten. Hierdoor kun je minder stress van de reguliere behandeling ervaren en kan deze beter aanslaan. Energetische therapie kan je zelfvertrouwen en veerkracht vergroten, zodat je traumaverwerking minder angstig voor je is en makkelijker verloopt.

Energetische traumaverwerking begrijpen

Wil je meer lezen over energetische traumaverwerking? Lees dan mijn blog over dit onderwerp.