Consult

Consulten energetische therapie zijn toegestaan zolang 1,5 meter afstand wordt gehouden. Een consult op afstand blijft mogelijk.

Bij Lied van de Merel kun je terecht voor de behandeling van lichamelijke en emotionele/geestelijke pijn, ziekte en onbalans. Lichaam en geest behandel ik als één geheel. Daarom gaan bij mij spirituele/persoonlijke ontwikkeling en eventuele traumabehandeling hand-in-hand met de behandeling van lichamelijke aandoeningen en het wegnemen van fysieke pijn.

Klachten waar ik ervaring mee heb

In de loop der jaren heb ik met de ene klacht meer te maken gehad dan met de andere. Dit zijn:

Behandelvormen

Terreingeneeskunde

Dat betekent niet dat ik je niet kan helpen met klachten die niet in dit lijstje staan. Nogmaals, ik kijk naar jou als geheel en help je weer heel te worden waar er stukjes van jou gebroken zijn, in welke specifieke klacht zich dat ook uit. Ik gebruik de uitgangspunten van de terreingeneeskunde: de bacterie is weliswaar een ziekteverwekker, maar in een gezond menselijk lichaam, dus op een terrein dat voor ongezonde bacteriŽn niet prettig is, gedijen ze niet en ontwikkelt zich geen ziekte, of kan deze ziekte in veel (helaas niet alle) gevallen door je eigen immuunsysteem bedwongen worden. Dat geldt ook voor emotionele pijn en verdriet: in een sterk mens hebben die veel minder invloed.

Tussentijdse evaluaties

Dit lijstje betekent ook niet dat ik je per definitie van alle klachten af kan helpen die erbij staan. De meeste mensen die bij mij zijn geweest, ervaren een verbetering in hun klachten, maar die verbetering is niet altijd permanent. Soms wel, dan is een onverwacht grote, zelfs verbazingwekkende, vooruitgang mogelijk. Dit is gedeeltelijk te voorspellen, maar nooit helemaal. Daarom laat ik je niet eindeloos bij mij op consult komen. Tijdens het eerste consult bespreken we wat je zou willen en wat ik denk dat mogelijk is. Na een aantal behandelingen kijken we hoe de klachten verlopen. Bij een gedeeltelijke verbetering kun je dan beslissen of je nog door gaat. Is er geen verbetering, dan moet er bij de regulier arts gekeken worden waarom die verbetering niet mogelijk is en of er nog verder gezocht kan worden naar behandelmogelijkheden. Soms is genezing in fysieke zin niet mogelijk, maar wel acceptatie en ondersteuning bij je ziekteproces. Jij kiest wat je nodig hebt op basis van de resultaten die je van de therapie ervaart.

Combinaties van therapieën

Behandelingen bij mij kunnen op zichzelf staan. Meestal gebeurt dat pas als alle reguliere behandelmogelijkheden al zijn uitgeprobeerd. Gelukkig komt het ook voor dat mensen preventief bij me komen, of uit overtuiging. Hoe eerder je bewust voor je gezondheid gaat zorgen, hoe beter! Mijn combinatie van energetische therapie met kruiden is zeer all-round, waardoor zowel fysieke als geestelijke klachten bij de wortel worden aangepakt.

Mijn behandelingen hoeven niet de enige behandelvorm te zijn die je inschakelt. Zeker bij ernstiger problemen is behandeling en/of controle door je huisarts of specialist belangrijk. Mijn behandelingen kunnen erg goed gecombineerd worden met de meeste andere therapieën. Voorbeelden zijn een combinatie EMDR of gesprekstherapie met energetische therapie, of massage/fysiotherapie met energetische therapie. Ook de combinatie met acupunctuur, homeopathie of orthomoleculaire therapie bij een andere complementair behandelaar levert vaak uitstekende resultaten op. De energetische therapie versnelt je herstel, verzacht reacties op reguliere of heftige complementaire therapieën en geeft betere resultaten aan het eind van je traject. Daarnaast melden vrijwel alle cliënten een grotere veerkracht door de energetische therapie zodat ze beter van hun andere behandelingen kunnen profiteren en hun ziekteproces beter aan kunnen. Als ik bij je intake zie dat een andere therapie nodig is, verwijs ik je door.

Kruiden kunnen net als energetische therapie worden ingezet ter ondersteuning van andere behandelingen, maar dit moet altijd worden afgestemd, omdat reguliere middelen en kruiden interacties kunnen hebben. Gebruik je alleen kruiden en geen reguliere middelen, is alleen afstemming nodig met eventuele andere complementair behandelaars waarvan je (een) recept(en) hebt. Ik kijk dit altijd samen met jou na en overleg waar nodig.

Energetische therapie bij mij heeft geen contra-indicaties en interacties. Er gelden echter aanvullende voorwaarden als je psychosegevoelig bent.

Cliënten met een beperking

Ik houd op verschillende manieren rekening met cliënten met een beperking. De praktijk is gelijkvloers en toegankelijk voor normale rolstoelen (niet voor grote scootmobielen, maar daarmee kun je wél tot de deur komen). Voor degenen die moeilijk naar de praktijk kunnen komen bied ik consulten aan (zieken- of verpleeg-)huis. Kun je niet op een behandeltafel klimmen, is behandeling in een andere houding ook mogelijk, aan tafel met de 'tafelsteun', op een stoel, bank, of in bed. Ik ben bekend met het gebruik van symboolkaarten en/of communicatiesoftware, zodat ik ook kan communiceren met symbooltalige cliënten.

Aarzel niet om vragen te stellen

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Je kunt me altijd bellen voor informatie. Ik sta je eerlijk en helder te woord en beloof geen dingen die ik niet kan waarmaken. Onder de kopjes energetische therapie en fytotherapie kun je ook meer lezen over wat de behandelingen kunnen doen en bij de ervaringen van cliënten vind je verhalen van mensen die bij mij zijn geweest. Lees ook vooral mijn uitgangspunten met betrekking tot samenwerking met de reguliere geneeskunde. Vragen tijdens je consult? Maak van je hart geen moordkuil. Ik leg graag dingen uit!