Omgaan met gevoeligheid

Er zijn veel lijstjes in omloop met "symptomen van ascentie" of kenmerken van gevoelige mensen, HSP'ers, etcetera. Heel veel mensen kampen met de negatieve kanten van gevoeligheid. Symptomen als verwardheid, vermoeidheid, steeds maar aan het malen zijn, het gevoel hebben vervreemd te zijn van je omgeving en nog een hele waslijst meer, worden al gauw als "raar" en "ziek" afgedaan, of juist positief beoordeeld als 'kenmerken van ascentie'. Toch hoeft een gezond paranormaal begaafd of hooggevoelig persoon al die klachten niet te hebben!!! Ja, gevoeligheid op zich maak je niet weg en dat moet ook niet, maar "bijverschijnselen" en verkeerde uitingsvormen wel! En zeker mensen die op een dag zelf anderen willen bijstaan door middel van healing of werkzaamheden als medium en dergelijke, zijn het zichzelf en anderen verplicht eerst zichzelf te genezen en te voorzien van een stabiele basis in hun leven, zowel lichamelijk als emotioneel. (Daar hoort ook bij dat je zorgt dat je op tijd naar de dokter gaat en eventueel aanvullend een alternatief therapeut in de arm neemt.) Een aantal tips:

Nummer 1 met stip: Aarden. Voor degenen die niet weten wat dit is: als je de hele dag aan het denken bent, op school, op je werk, of gewoon als je een piekeraartje bent, "zit je in je hoofd" zoals dat heet. Op een dieper niveau betekent dit dat je energie naar boven wordt getrokken. Als je lichamelijke activiteiten gaat ondernemen, huishoudelijke klusjes gaat doen, in de tuin gaat werken of een speciale oefening gaat doen om te aarden, verdeelt de energie zich weer over je gehele lichaam, waardoor je rustiger en energieker wordt.

nr 2: Blijf niet alleen. Alle mensen hebben het nodig om op zijn tijd met anderen over hun gevoelens en gedachten te praten. Als je moeite hebt met contacten in je directe omgeving, gebruik dan forums, chatgroepen of andere platformen op internet waar je terecht kunt met dit soort dingen. Op energetisch niveau vindt er een uitwisseling plaats als je met anderen communiceert, waardoor je energielichaam gezonder wordt. Dit is een eerste levensbehoefte voor ALLE mensen! Het heet Liefde.

nr 3: Wees niet bang. Het is niet voor niets dat zo'n beetje alle religies dit noemen. Angst is het tegenovergestelde van Liefde en staat je geluk en gezondheid in de weg. Zoek de wortel van je angst en besef dat jij die angst niet bent en dat er in feite niets met je gebeuren kan. Heb je daarbij hulp nodig? Zoek die dan in de vorm van andere mensen of stort je hart uit bij je gids of Jezus of Boeddha. Het kan enorm helpen je gesteund te weten door iets wat groter is dan jij.

nr 4: Zoek uit wat Waar is en wat niet. Het spirituele lijkt heel vaag en rekbaar, maar dat is het niet. Er is wel degelijk Waarheid en dat is zelfs hetgene waar wij gezond van worden. Je hebt vast wel eens gehoord dat je van negatieve gedachten ziek kunt worden. Dit komt omdat die gedachten niet waar zijn. Om de Waarheid te vinden kun je deze eenvoudige toets toepassen: datgene wat beantwoordt aan jouw idee van het hoogste, liefdevolste, mooiste en waarachtigste, is Waar. Misschien stel je later je ideeen nog bij, omdat je besef van het hoogste is uitgebreid. Dat geeft helemaal niet. Waarheid is oneindig. Hoe meer je kunt bevatten, hoe gezonder je wordt en hoe beter je kunt begrijpen dat God Liefde is.

En voor degenen die bang worden, omdat ze geesten zien of voelen: Het is belangrijk om te zorgen dat je je veilig leert te voelen als je geesten ziet, net zo goed als dat het belangrijk is je veilig te voelen onder mensen in een lichaam. Zoals je hier je ouders hebt, heb je in de geestenwereld je gids(en). Zij kunnen je ook helpen als het donker is en je niets kunt zien. Maar ook vertrouwen op jezelf en op het Licht, of God, maakt heel veel uit. Ik vraag vaak mijn gids mij en mijn kinderen te beschermen als dat nodig is. Vroeger legde hij een soort energieveld over mijn bed heen. Nu heb ik er genoeg aan zijn aanwezigheid te voelen naast mijn bed. Je gidsen kunnen je hierin dus coachen.

Is het lastig om alles alleen te doen, heb je vragen of voel je dat je uit balans bent? Ik kan je helpen je eigen kracht te hervinden. Met energetische therapie breng ik je energieveld weer in balans. Ik voel en lees waar je belangrijkste zwakke plekken zitten, beantwoord zoveel mogelijk van je vragen en geef je oefeningen mee om zelf goed voor je energieveld te leren zorgen.