Agenda


Dit is een kort overzicht van de cursussen die ik momenteel geef. Ik bied ze aan via de Academie Energetische Geneeskunde. Je vindt daar op mijn docentpagina een overzicht van mijn online en klassikale cursussen. Je kunt ook in het overzicht hieronder klikken om rechtstreeks naar de cursus van je keuze te gaan.

Veel van mijn cursussen zijn geaccrediteerd door KTNO. Je vindt de juiste informatie op de betreffende cursuspagina.

Voor een lezing of cursus op maat kun je contact met me opnemen.


Lied van de Merel retraite

Deze zomer gaan we weer naar Klijndijk voor deze retraite! Zes dagen in verbinding met jezelf en elkaar verblijven in de prachtige natuur van Zuidoost Drenthe.

De retraite bestaat uit meerdere sessies energetisch proceswerk, klankhealing, stiltewandelingen, meditaties en ademwerk. Daarnaast deel ik de energetische visie op trauma, spiritualiteit en psychose met je in informatieve workshops. We nemen de tijd om te oefenen met healing en waarnemen van energie bij jezelf en anderen tijdens traumawerk. Er is veel ruimte voor uitwisseling, verbinding en ontspanning.

We hebben een paar geweldige gastdocenten en Henri�tte Verhoeff komt weer een Sjamanistisch klankbad verzorgen.

Lees meer over de retraite

Het menselijk energieveld

(online in je eigen tijd)

Een cursus voor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling, met beide benen op de grond, je hart wijd open en een blik in wijsheden uit oeroude tradities. Met aandacht voor modern onderzoek naar bewustzijn en energie.

Lees meer

Trauma vanuit Energetisch Perspectief

(online in je eigen tijd)

Tijdens de online cursus �Trauma vanuit energetisch perspectief� krijg je een samenhangend overzicht van energetische traumatheorie en je leert een volledig traject energetische traumabehandeling uitvoeren, bij jezelf of anderen.

Lees meer

Psychose, Trauma en Spiritualiteit

(online in je eigen tijd)

In deze cursus kijken we naar alle factoren die meespelen bij de ontwikkeling van een psychose, gebaseerd op zowel reguliere als complementaire inzichten. Leer meer over Kundalini-ontwaken, de invloed van trauma en spirituele beoefening, complementaire behandelingen, voeding en leefstijl.

Lees meer

Driedaagse cursus Energetische Geneeskunde

In deze driedaagse cursus behandelen we de theorie van de energetische geneeskunde en leer je behandelen en waarnemen op het niveau dat bij je past.

Voor iedereen die verder wil dan de basis, of je nu professioneel bezig bent met energetische geneeswijzen of uit persoonlijke interesse de bredere achtergrond wilt leren kennen. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld die zich willen verdiepen in het energetische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan alternatieve geneeswijzen.

Lees meer

Groepssessie Energetische Traumaverwerking

We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te laten volgen die diep in ons aanwezig is. Wat er overblijft, zijn wij, precies zoals we zijn. Rustend in onze eigen kracht, vol verlangen om te geven, vol bereidheid om te ontvangen.

Lees meer

Praktijkdag Energetische Technieken

Energetisch therapeuten die zich willen verdiepen in hun vak zijn van harte welkom om mee te doen aan een praktijkdag.

Tijdens de praktijkdagen leren en oefenen we technieken die ik heb ontwikkeld in het kader van mijn werk met psychose en trauma en met technieken van diverse docenten en auteurs uit het veld.

Lees meer

Geaccrediteerd Traject Energetisch Traumatherapeut

Deze cursus leert je energetische methoden toe te passen bij trauma en heeft daarnaast tot doel de communicatie met de reguliere zorg te ondersteunen. Na deelname kan de therapeut een belangrijke rol vervullen in het zorgteam van de cli�nt, met respect voor ieders wereld-, mens- en ziektebeeld.

Je kunt deze cursus los volgen, of als onderdeel van het Geaccrediteerd Traject Complementair Ondersteuner Psychose en Spiritualiteit.

Lees meer

Jaartraject Complementair Ondersteuner Psychose en Spiritualiteit

Om als energetisch therapeut veilig psychosegevoeligheid te kunnen behandelen in aanvulling op de reguliere zorg, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van psychosegevoeligheid, traumabehandeling, samenwerking met de reguliere zorg, valkuilen en rode vlaggen, �n dat je voldoende kunt oefenen.

Deze cursus is een gedegen basis om op een verantwoordelijke manier ondersteuning te bieden bij psychose, met een spirituele achtergrond.

Lees meer

Een overzicht van dezelfde cursussen in tabelvorm:

Online cursussen
Agenda Lied van de Merel
Ontmoetingsmiddag
Retraite
Cursus Energetische Geneeskunde
Agenda Lied van de Merel
Opleidingstraject
Publicaties